Nederhop074.nl | Overdosis aan Nederhop!


Het Land Van musea?
donderdag, J april, 2007, 8:56 pm
Filed under: Nieuws

Donderdag 26 april zal er in het Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam een speciale avond plaatsvinden naar aanleding van de controversiele videoclip voor Salah Edin’s Het Land Van… Ab & Sal, Mohammed Benzakour, Salah Edin en Eelko Ferwerda staan centraal in de gesprekken die deze avond worden gevoerd. Aanvang: 20.00, de toegang is gratis. Genoeg reden voor een leerzame avond in het museum. Klik verder voor meer informatie.

 Uitgangspunt voor het gesprek met televisiemakers Ab & Sal, schrijver en journalist Mohammed Benzakour,, rapper Salah Edin en filmmaker Eelko Ferwerda (hij tekende met zijn bedrijf Waanzee voor de regie) is de onlangs gelanceerde, maar door clipzenders nauwelijks vertoonde, controversiële videoclip Het Land Van… Op internet is de film echter een veel besproken en veel bekeken hit.
  
 Nu de SGP de ene week kamervragen stelt over blote vrouwen op billboards en de andere week over de ‘gereformeerde’ videoclip van Het Land Van… van Salah Edin discussiëren onze gasten over de manier waarop wij beelden uit de media tot ons nemen, hoe wij daar naar oordelen en waarom.
  
 Videoclip Het Land Van..
 
 
In deze film groeit de baard van hoofdpersoon Salah Edin als Hollandse kool om zo te tonen dat de gelijknamige hit van Lange Frans en Baas B., een toontje zwaarder klinkt in het perspectief van de Marokkaanse rapper. De filmmakers schetsen een sfeer die refereert aan de gezinsdeugdelijkheid uit de jaren ’50, maar toont zich al spoedig een grimmige film die de tot cliché verstarde beelden uit de media en de ‘iconificatie’ van terroristen, martelaars en stemmingmakers aan de kaak stelt. De film staat als voorbeeld voor grotere bewegingen die zich afspelen in de maatschappij. Mohammed Benzakour, die met het boek Osama’s grot, Nederland, de islam en de straat  zijn versie op Het Land Van. schreef, vertelt over zijn visie en aanpak.
 
 ————-
 
 Museum Boijmans Van Beuningen
 Museumpark 18-20
 NL-3015 CX Rotterdam
 Nederland
 www.boijmans.nl
 
 
Het album ‘Nederland’s Grootste Nachtmerrie’ van Salah Edin komt 7 mei uit op Top Notch.
 
 
[Bron: Top-Notch.nl]

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: