Nederhop074.nl | Overdosis aan Nederhop!


De Colombiaanse Bloedgroep (Album en Voorstelling)
dinsdag, J maart, 2007, 9:24 pm
Filed under: Nieuws

Download HIER de Colombiaanse Bloedgroep track GUERRILLA TACTIEK. Dit is de titeltrack van hun in juni uit te komen debuutalbum én voorstelling! Juiceisdunaam & Darin G gaan samen met Made in da Shade de scheidslijn tussen hiphopoptreden en theatervoorstelling doorbreken. Dus bop je hoofdwww.shade.nl


Darin G. gefotografeerd door Daniel J. Ashes

Socrates was op zoek naar de waarheid. MC Juiceisdunaam is op zoek naar woorden. De muziek is klaar. De verwachtingen zijn hooggespannen.
Alleen de rapper laat op zich wachten!

De Colombiaanse Bloedgroep geldt als één van de grote beloftes van de Nederlandse hiphop scene. Al een geruime tijd zijn ze bezig met hun debuutalbum. De Colombiaanse Bloedgroep, een project van acteur / mc José ‘Juiceisdunaam’ Klaase en producer Darin G. is al vaker vertegenwoordigd op de soundtracks die Made in da Shade in eigen beheer uitbrengt.

Guerrilla Tactiek (Socratisch!) is gemaakt voor de poppodia. Geen theatervoorstelling, maar een concert/performance geënt op het binnenkort te verschijnen debuutalbum van de Bloedgroep. Voor MC Juiceisdunaam is Hip Hop meer dan muziek, het is een vertelvorm. In Guerrilla Tactiek (Socratisch!) verhaalt hij over de zoektocht van een rapper met writers block, een ziener met een bord voor z’n kop, op zoek naar antwoorden, maar hij weet niet waarop.
Juiceisdunaam is een soort moderne Socrates: hij stelt dat hij niets weet en gaat de wereld met een open vizier tegemoet. De lyrics van zijn rapsongs vertellen van de ontmoetingen en lotgevallen in zijn zoektocht naar wijsheid en waarheid.
Is hij een visionair, of een loser? Hij weet het niet meer. Ondertussen raakt het geduld van zijn producer/beatcreator, Darin G. op. Het is vanavond erop of eronder.

Met de muziek, regisseur Maarten van Hinte en geïnspireerd door filosoof Socrates, maakt de Colombiaanse Bloedgroep een voorstelling waarbij de scheidslijn tussen hiphopoptreden en theatervoorstelling wordt doorbroken. En… de voorstelling speelt vanaf juni 2007, de maand waarin ook het debuutalbum van Colombiaanse Bloedgroep zal uitkomen, toeval of … ??


José “Juiceisdunaam” Klaase gefotografeerd door Daniel J. Ashes

Made in da Shade heeft een sterke link heeft met de muziek- en hiphopscene in Nederland. Dit wordt wel duidelijk uit het feit dat er al de afgelopen jaren bij verschillende theaterproducties o.a. SCARFACED, KINGS en onlangs HRMNNH! (Kung Fu Hossel), soundtracks zijn verschenen waarop een groot scala aan artiesten uit Nederland zijn vertegenwoordigd, waaronder Flinke Namen, Typhoon, Delic, Duvelduvel, Kohfie Konnect, Senna, dj The Flexican en Pete Philly & Perquisite. Made in da Shade’s voorstellingen zijn daarom niet alleen in de theaters te zien, maar worden ook geprogrammeerd op festivals als Lowlands of poppodia. Het idee voor deze voorstelling kwam mede naar aanleiding van het project FUIST, een theater voorstelling die opgezet was als een Hip Hop optreden. Nu werken we andersom: Guerrilla Tactiek (Socratisch!) is een theatraal hiphop concert.

José “MC Juiceisdunaam” Klaase speelde eerder in de voorstellingen SCARFACED, FUIST en nu in de voorstelling HRMNNH! (Kung Fu Hossel). Hij vormt samen met producer Darin G. (bekend van rapcrew D.A.C. uit Amersfoort) de Nederlandstalige hiphopformatie De Colombiaanse Bloedgroep. De twee kwamen elkaar een paar jaar geleden tegen, tijdens een concert en kwamen tot de ontdekking dat ze dezelfde achtergrond en muzikale visie deelden.

Meer info op www.shade.nl

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: