Nederhop074.nl | Overdosis aan Nederhop!


Educatief avondje rap
maandag, J februari, 2007, 5:31 pm
Filed under: Nieuws

We lieten je al weten dat de VPRO afgelopen zondagavond aan rap zou besteden. Het werd een educatief avondje met hier en daar interessante discussies. Vooral Raymzter wist zich goed te mengen in de discussies.

Enkele boeiende gebeurtenissen waren onder andere de enigszins felle woordenwisseling tussen Def P en hiphopjournalist Saul van Stapele. Def P wond zich op over de manier waarop media woordenwisselingen opblazen. Het betrof de disses die Def P en Extince elkaar eens hebben gegeven, de voorman van de Osdorp Posse ergert zich eraan dat hem heden ten dage nog steeds naar die tracks wordt gevraagd. Dit kwam volgens hem onder andere doordat er veel onzin stond geschreven in het boek ‘Van Brooklyn Tot Breukelen’, geschreven door Van Stapele. Toen Van Stapele echter beweerde dat er geen onwaarheden staat beschreven in zijn boek, reageerde Def P met een aggressieve “Je denkt toch niet dat ik jóu boek uit m’n hoofd ken”.

Jiggy Djé kwam nog met een opmerkelijk statement. Hij vind niet dat een gewoonte moet zijn dat rappers hun kunstje tonen d.m.v. een opgevraagde freestyle. “Wanneer jij mij verteld dat je op paardrijden zit, vraag ik ook niet of je dat even voordoet.”

Nadat de clip van Appa’s ‘Schuif Aan De Kant (ft. Naffer)’ was getoond, kwam de werkelijke gedachte achter de clip ter sprake. Mede-presentator Bram van Splunteren vroeg aan Appa waarom hij het heeft over de macht van de mic als wapen, terwijl we in de clip jongeren met bijlen te zien krijgen. Appa vertelde daarop dat mensen allochtonen vaak zo zien, maar dat er juist moet worden geluisterd naar de teksten.

[Bron: Dehardewaarheid.nl]

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: