Nederhop074.nl | Overdosis aan Nederhop!


Yo VPRO Raps!
donderdag, J februari, 2007, 7:35 pm
Filed under: Nieuws

De hip hop in Nederland staat meer dan ooit midden in de belangstelling. Ali B behaalt succes na succes, Opgezwolle blijft in de prijzen vallen met hun fantastische albums en talloze andere rappers zijn bekend bij een breed publiek. Hip hop films zoals Dutch Touch en de mini-film van Opgezwolle met Cees Geel(Simon) in de hoofdrol, doen het goed.

Op 25 februari wordt het programma YO VPRO RAPS! uitgezonden. Ondermeer Def P., Brainpower, All Star Fresh, Extince, Nina, Party Squad en Raymzter zullen langs komen. Er zijn live optredens en aan de hand van historische opnamen uit de VPRO muziek-archieven wordt de geschiedenis en de ontwikkeling van de Nederrap onder de loep genomen. Ook de grote namen uit de Amerikaanse hip hop komen voorbij; de Nederlandse hip hop kan natuurlijk onmogelijk los worden gezien van de hip hop uit het land waar deze muzikale stroming eind jaren ‘70 zijn oorsprong vond.

De VPRO heeft in de jaren ‘80 en ‘90 de opkomst van de hip hop, zowel in Amerika als in Nederland, op de voet gevolgd. Grondleggers van het genre, zoals RUN DMC, LL Cool J, Grandmaster Flash, Public Enemy en Ice Cube waren in die tijd voor het eerst bij de VPRO te zien. Ook Nederlandse rappioniers als de Osdorp Posse, D.A.M.N., Rude Boy van de Urban Dance Squad, DJ All Star Fresh, Postmen, Extince en vele anderen maakten in het programma Lola da musica hun tv debuut.

Uitzending: zondag 25 februari, 20.30-22.10 uur, Nederland 3.    [Bron: Ml75.nl]

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: